We gingen van start als hobbybrouwers in 2012 met een minimum van materiaal maar met zeer veel goesting om een lekker biertje te brouwen. Zo moesten we dus wel wat creatief zijn met de middelen die we hadden. In een koelsysteem hadden we bijvoorbeeld nog niet geïnvesteerd, dus gebruikten we een grote zinken kuip om het bier snel af te koelen. Deze zinken kuip zal later aan de basis liggen van de naam van onze brouwerij.

 


Het plezier en de voldoening om keer op keer een bier op punt te stellen of een ander type bier te maken, bleef de drijfveer om steeds verder te gaan. 5 jaar later beslisten we om het groter te zien. We keken er naar uit om ons bier op de markt te kunnen brengen.Zo werd Brouwerij 'De Zinken Kuip' in 2018 uiteindelijk een feit. We investeerden in een gloednieuwe 300L brouwinstallatie.

De brouwinstallatie werd op zolder geïnstalleerd, terwijl de gistingskamer, de gistingsvaten en de bottelinstallatie in de garage werden ondergebracht. 


Een stille droom die werkelijkheid is geworden: een eigen brouwinstallatie waar we zelf naar hartelust kunnen brouwen én bottelen op een ambachtelijke manier.